2018/06/18

Gondolatok számítanak igazán!

     

“Hogyan szerzünk tapasztalatot a világról?…Ha nagyító alatt megvizsgálnád életed bármely élményét, látnád, hogy az egy körülmény, és a körülményről alkotott gondolataid keveréke. Az életed eseményekből és az eseményekről alkotott gondolataid sorából áll. „Mikor a rákot diagnosztizálták nálam, először a rákkal kapcsolatos gondolataimat kellett átalakítanom. Először a gondolataimat kellett meggyógyítanom, hogy a bátorság, bölcsesség és a szeretet segítségével ki tudjak gyógyulni a rákból. “
A gondolataid számítanak igazán. Hogy te milyennek ítéled meg az életed, az egyedi, hiszen a gondolataidat csak te ismered. Ezért van az, hogy két ember teljesen másképp kezeli ugyanazt a helyzetet.


A gondolatok csupán ötletek. Lehetőségek, melyek csak akkor válnak naggyá és erőssé, ha azonosulunk velük. Csak te választhatod meg a gondolataidat, és dönthetted el, hogy a gondolataid igazak-e vagy hamisak.
„Csak a gondolatokkal foglalkozunk, és a gondolatok megváltoztathatók”. Mikor fájdalmat érzünk, az többnyire nem más, mint a testünk válasza egy bizonyos dologról alkotott gondolatainkra.
A fájdalom az agyban képződik. Azt jelzi, hogy szó szerint szenvedünk a pszichétől. Csak úgy tudsz megszabadulni a szenvedéstől, ha barátságot kötsz az elméddel, és emlékezteted magad arra, hogy te választod meg a gondolataidat. Tulajdonképpen egyetlen gondolat választ el a boldogságtól.”


Robert Holden, Louise Hay


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése