2017/04/23

Válassz egy Rúna követ, ami választ ad aktuális kérdésedre!



A vikingek hite szerint, a titkos tanok félszemű istene, Odin ajándékozta nekik ezt az írásformát. A legrégebbi rúnaírásos feliratok kb. 150-ből származnak. A rúna szó gótul titkot, ófelnémet nyelven pedig mormogást, bűvös cselekedetet, feliratot jelent. A rúnafeliratokat legtöbbször kardok pengéjébe, ékszerekbe, serlegekbe és más használati tárgyakba, illetve sziklákba vésve találjuk.  A keresztény vallás felvételével a rúnákat a latin ábécé rendszerint leváltotta, úgy 700-ban Közép-Európában, majd 1100 körül Skandináviában is. Akárhogyan is, a rúnaírás az utóbbi területen bizonyos célokra még sokkal tovább fennmaradt; legtovább Svédország egyes vidékein, ahol még a 20. században is használták (dekorációs célokra). /Wikipedia.org/

(Codex Runicus)

Minden rúnának saját neve van, az általuk jelölt hangnak megfelelően választva. A 24 Fuþark rúnát használják a jövendőmondáshoz, különleges, energetikai üzenetet, titkot képes közvetíteni annak, aki kiválasztja. Gazdag szimbolikájú, a természethez, csillagokhoz köthető.
2 lépés választ el attól, hogy megismerd a hozzád szóló üzenetet:
1. Csendesedj el egy kicsit és tedd fel magadban azt a kérdést, ami a legjobban foglalkoztat, amire útmutatást szeretnél kapni.
2. Ha a kérdés megvan, vess egy pillantást a kövekre és válaszd ki azt, amelyik a leginkább kiemelkedik számodra! Ezután keresd meg a hozzátartozó magyarázatot.

1.Fehu
Ez a rúna a gazdagságot, pénzügyi gyarapodást szimbolizálja. Jelölheti a pénzügyi befektetések fontosságát, vagy a már meglévők felülvizsgálatát. Szerencsés jel: azt üzeni, hogy most fog beérni egy hosszú ideje végzett munka gyümölcse, a pénz, a siker már úton van feléd. Ha új munkán, vagy vállalkozás indításán gondolkodsz, vágj bele, siker koronázza döntésed.
2.Uruz
Ez a rúna az erőt és hatalmat szimbolizálja. Üzenet neked, hogy állj fel, és nézz szembe és fogadd el a saját életedet! Termékenységet is jelöl, pozitív változások hírnöke családalapítás, ill. új ötletek megvalósítása terén.
3.Thurisaz
Ez a rúna a nehézségek, a küzdelem szimbóluma.  Itt az idő, hogy szembenézz a fájdalmas helyzetekkel. Itt az idő, hogy felvállald a konfliktust, a küzdelmet. Azt is jelölheti, hogy sok múltbéli negatív érzés van benned, amitől ideje megszabadulnod.
4. Ansuz
Ez a rúna az isteni jelenlét szimbóluma.  Intuíciód most nagyon erős, lelked erős üzeneteket küld feléd, melyre érdemes hallgatnod. Jelezheti azt is, hogy életfeladatod, gyógyító, vagy segítő, amit fel kell vállalnod. Lelki ébredést is jelöl, melyen most mész keresztül. Hallgass a megérzéseidre!
5. Raidho
Ez a rúna egy utat, utazást jelöl. Több értelmezése is van: végéhez közelít egy ciklus az életedben, valamit le kell zárni és új úton kell elindulni. A folyamatot az égiek vigyázzák. Jelölhet tényleges fizikai utazást: mely alatt végig védelemben és biztonságban leszel.
6. Kaunaz
Ez a rúna az inspirációt, alkotást, bölcsességet szimbolizálja. Minden a rendelkezésedre áll, hogy megoldd a jelenlegi helyzeted. Egyszerűen csak hinned kell a saját erődben! Enged el a félelmeidet. Azt is jelentheti, hogy el kell engedned a múltat, hogy tisztán tudd látni a jelened.
7. Gebo
Ez a rúna ajándékot, váratlan szerencsét jelöl. Pozitív előjel, bármi is foglalkoztat most téged. Ez az egyik legszerencsésebb szimbólum. A világegyetem gondoskodik rólad és nagy szerencse ér!
8. Wunju
Ez a rúna örömet és a célok sikeres elérését jelöli. Sokat tettél célodért, most itt az idő, hogy hátradőlj, és learasd a babérokat. Célba érsz, eléred, amire vágysz. Sikeres befejezést jelöl, bármi előtt is állsz.
9. Hagalaz
Ez a rúna a vihart és a változásokat szimbolizálja. Néha nagy viharok kellenek ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Itt az idő, hogy újra szeresd önmagad és elengedd a régi mintákat és változtass saját egészséged, boldogságod és jóléted érdekében.
10. Naudiz
A rúna a beteljesületlen vágyak jelképe. Van valami, amire régóta vágysz. Egy álom, egy kívánság, ami azért nem jött el hozzád, mert félelmeid és önbizalomhiányod megakadályoztak abban, hogy elfogadd a jót. Eljött az idő, hogy újra megtanulj bízni! Nehézségeid hamarosan jóra fordulnak.
11. Isa
A rúna a jeget jelöli. A jeget, ami befagyott. Valami megállt körülötted, nem mozdul, nem halad semmi. Blokkol valami. Most csak egyet tehetsz: vársz türelemmel, és megvárod, míg magától kiolvad a jég, és helyére kerül minden.
12. Jara
Az a rúna a körforgás jelképe. Az állandó változásé. A régiből lépünk az újba. Az újba, aminek most helyet kell csinálnod, elengedve minden lehúzó régi energiát. A növekedés, gyarapodás
jelképe is ez a kő.


 
   Szerző: Gini Papp - Illúzió

                                             Nyomd a gombot  " RENDSZERES OLVASÁS"